Doctor Trias, 76 - St. Vicenç de Castellet

938 330 305

Qui és l’Ava Lausch?

Qui és l’Ava Lausch?

La tasca d’un auxiliar és molt important, ja que és un recurs docent extraordinari en el procés d’aprenentatge d’una llengua estrangera. No només desperta motivació per aprendre anglès en  l’alumnat, sinó que alhora ofereix l’oportunitat de conèixer la cultura i tradicions del seu país. Aquest curs tenim amb nosaltres a l’Ava, que ens ha volgut concedir una entrevista per conèixer-la millor.

Comencem doncs!

Et pots presentar breument, Ava? 

Hola, em dic Ava i tinc 22 anys. Vinc d’una ciutat de 2 milions habitants anomenada Indianapolis, a l’estat d’Indiana, als EEUU.

És la primera vegada que treballes en un país estranger? 

De fet l’any 2022 vaig estudiar un semestre a Equador. Em vaig graduar a la universitat aquesta primavera, així que per mi és la primera feina que tinc a jornada completa en un país estranger en l’àmbit de l’educació.

I ja havies fet d’auxiliar de conversa abans?

Vaig fer de professora d’espanyol a una escola dels EEUU, però és la primera vegada que ensenyo anglès.  La diferència és que no feia tant part oral i conversa, sinó més gramàtica.

Què has estudiat?

A la  universitat m’he llicenciat en espanyol i neurociència.

Quina va ser la teva impressió de l’escola i el poble quan vas arribar?

Doncs em va agradar molt. Ja he dit que vinc d’una ciutat molt gran, per tant, és una nova experiència viure aquí. Tothom és molt familiar i agradable i em fan sentir com a casa.

Quin és el  teu paper com a auxiliar? Què fas a la classe?

Bàsicament treballo amb petits grups i fem molta conversa. Mitjançant jocs potencio l’escolta i la parla.

I pel que fa als alumnes, com es relacionen amb tu? Ho veuen  com una oportunitat?

Depèn del grup, però la majoria responen positivament i ho aprofiten molt. A  primària els alumnes s’involucren molt, i a secundària puc tenir converses més fluïdes.

Quina és la millor part de l’experiència com a auxiliar?

Bona  pregunta. M’agrada molt treballar amb nens, ens ho passem bé mentre aprenem tot jugant.

Quins són els teus plans quan  acabis el curs?

Doncs ben bé no ho sé encara, però m’agradaria quedar-me un altre any ,si no és aquí,  en alguna altra regió espanyola, o bé anar a llatinoamèrica.

Et dedicaràs a la docència?

Crec que sí, de fet és la primera vegada que ho probo seriosament, treballant a jornada completa, i m’estic plantejant dedicar-m’hi. M’agrada molt treballar amb nens.

Moltes gràcies, Ava, per donar-nos l’oportunitat  de conèixer-te millor, i esperem que gaudeixis d’aquest curs escolar entre nosaltres.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website