Doctor Trias, 76 - St. Vicenç de Castellet

938 330 305

Educació secundària

Educació Secundària

Durant l’etapa de secundària a FEDAC Sant Vicenç ens proposem afavorir la maduració i el creixement personal de cada alumne perquè aprengui a conèixer, fer i ser. El treball dels valors segueix actiu de manera transversal en aquesta etapa educativa com un pilar fonamental per a l’educació competencial i que permet als nois i noies afrontar els reptes formatius i acadèmics de futur.

Projectes de l’etapa

Fotografia matemàtica

A través de la fotografia, descobrim com les matemàtiques envolten el nostre entorn tot cercant qualsevol imatge que reflecteixi o tingui relació amb algun aspecte matemàtic. I, alhora, aprenem a fer fotografies creatives a través de les matemàtiques.

Espots

Amb aquest projecte aprenem a fer un curtmetratge vinculat amb la sensibilització social. La finalitat és estimular la iniciativa i la capacitat creativa de l’alumnat alhora que prenen consciència de les diferents problemàtiques que afecten els joves i que es poden trobar a l’aula.

Entrepà solidari
Els alumnes de 3r de secundària són els encarregats de dinamitzar aquest projecte. Els fons aconseguits amb la venda dels entrepans solidaris es destinen al banc d’aliments de Sant Vicenç per donar suport a la campanya de Nadal.
Donació de sang

Els alumnes de 3r d’ESO impulsen una campanya de conscienciació sobre la importància de les donacions de sang. Aquesta proposta de desvetllament ciutadà els permet familiaritzar-se amb el procés de donació de sang i interioritzar-ho com un hàbit de participació i compromís social.

2Rius
Alguns alumnes de 4t d’ESO, juntament amb altres companys dels instituts del Bages Sud, participen en aquest projecte per crear lligams amb alumnes d’Ampans. L’objectiu d’aquest projecte, que s’emmarca en la metodologia d’Aprenentatge-Servei (ApS), és posar en contacte els estudiants amb joves amb discapacitat intel·lectual en el context de preparar i posar en funcionament un itinerari de natura.
Taller d'estudi assistit

En aquesta activitat que oferim als alumnes de secundària, un docent de l’escola acompanya i reforça de forma personalitzada aquells alumnes que presenten algunes dificultats en certes àrees d’aprenentatge.

Dia de la Pau (DENIP)

Els alumnes de 4t d’ESO preparen i dinamitzen els dia de la Pau amb activitats per tota l’escola.

Jornades esportives

Les jornades esportives són una marató de dotze hores de durada al voltant de l’esport. Les jornades compten amb la participació dels alumnes de secundària; la seva finalitat és crear un ambient distès i reforçar els llaços d’amistat i les relacions personals entre la comunitat educativa, exalumnes i famílies.

Activitats complementàries

Com a escola concertada, oferim una sèrie d’activitats complementàries dins l’horari escolar i per a tots els alumnes de l’escola. Aquestes activitats reforcen el nostre projecte educatiu i ens ajuden a formar alumnes encara més competents globalment.

A l’etapa d’educació secundària, oferim les activitats complementàries següents:

  • LideratgeS: LeaderInMe (LEM)
  • Interioritat: TUtopia
  • Oratòria
  • Art i competència digital: artTIC

Consulta’n els detalls al pdf adjunt.

Optatives pròpies del centre

A secundària els alumnes de 1r a 3r d’ESO treballen de forma conjunta  a les optatives internivell on el que es potencia és l’aprenentatge entre iguals per tal d’establir vincles entre ells  i, sobretot, compartir coneixements, recursos i estratègies.

  • Optatives internivell per aquest curs:

Reconstruir els  mèdia a l’aula 
Dissenya, construeix i recicla 
Guions, còmics i vídeos 
Francès I
Cultura clàssica 
Moda i reciclatge 
Revista FEDAC 
Jocs tradicionals d’arreu del món 
Experimentem la geometria

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l'escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website