Doctor Trias, 76 - St. Vicenç de Castellet

938 330 305

La nostra Castahalloween

La nostra Castahalloween

A la nostra escola, FEDAC Sant Vicenç, la festa de Halloween i la celebració de la Castanyada s’uneixen en una jornada plena de diversitat i riquesa cultural. Aquesta escola, que abraça la plurilingüisme, encoratja els seu alumnat a explorar i comprendre les tradicions pròpies de Catalunya i les que provenen d’altres cultures. 

La Castanyada, amb les seves castanyes, moniatos i panellets, no només és una festa gastronòmica, sinó que també representa els valors de generositat i agraïment. Mitjançant aquesta celebració, l’escola fomenta la importància de compartir, agermanar-se i reconèixer les petites alegries de la vida. Així doncs, tota la comunitat educativa va participar d’una manera o d’una altra per fer de la festivitat, un dia per recordar: jocs temàtics, paperines amb castanyes, Marrameus i Maries Castanyeres arreu! 

D’altra banda, Halloween també aporta a la nostra escola un toc màgic i enigmàtic amb disfresses creatives, un concurs de fotografia, activitats temàtiques i la visita d’una bruixa molt especial que amb el joc Trick or Treat els infants més petits s’emporten un dolç.

Així doncs, es pot apreciar com els i les alumnes tenen l’oportunitat d’explorar una tradició internacional més enllà dels llibres, revistes i pantalles. Aquest fet, no només amplia la seva perspectiva cultural, sinó que també fomenta la tolerància i el respecte cap a altres formes de celebrar. En resum, aquesta festa conjunta permet als i a les nostres estudiants absorbir els valors de diversitat, convivència i comprensió, creant un ambient escolar ric en experiències i aprenentatge més enllà de les aules.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website