Doctor Trias, 76 - St. Vicenç de Castellet

938 330 305

Aplec de San Francesc Coll 2023

Aplec de San Francesc Coll 2023

Els nois i noies de P5 de la nostra escola i de totes les escoles FEDAC han participat a la dotzena edició de l’Aplec de Sant Francesc Coll, una de les trobades més rellevants de la nostra fundació. Enguany l’Aplec ha comptat amb uns convidats molt especials, perquè hi hem celebrat també la 1a Trobada de Capgrossos FEDAC!

Més de 500 nenes i nens i 34 capgrossos FEDAC vinguts d’arreu de Catalunya s’han aplegat a l’Estadi Municipal el Congost de Manresa, per a participar en les diferents activitats i enfortir el sentit de pertinença i de comunitat, tal com recull el nostre projecte #avuixdemà. A més, volem que l’alumnat visqui experiències memorables i faci lligams amb alumnes d’altres escoles.

Enguany, l’Aplec ha servit per a presentar els capgrossos de totes les escoles FEDAC. Els capgrossos són el resultat del projecte artístic Capgròs, impulsat per l’àrea de +ART a les escoles. L’alumnat d’educació primària de la nostra escola ha dissenyat i construït col·laborativament la Roser, el nostre capgròs. Dins d’aquest projecte hem fet recerca d’informació sobre els capgrossos, sobre l’escola, sobre l’entorn, sobre les festes i tradicions del nostre poble; hem descrit el capgròs, l’hem dibuixat, l’hem confeccionat, hem pensat un vestuari adient i hem creat una dansa que vam posar en escena durant l’Aplec.

A l’Aplec del Sant Francesc Coll vam poder veure el resultat tan espectacular del projecte Capgròs: els 34 capgrossos FEDAC reunits a Manresa simbolitzen la feina ben feta i la diversitat que conviu a les escoles FEDAC.