Donem resposta als reptes del món actual
Doctor Trias, 76 - St. Vicenç de Castellet
938 330 305
Aquest passat mes de novembre vam celebrar la Setmana de la Ciència a la nostra escola. Aquest esdeveniment és un pretext fantàstic per a divulgar avenços científics i donar a conèixer les persones que hi ha darrere de descobriments que fan que la nostra vida sigui més còmode i benestant.
Enguany l’hem dedicat a les científiques. Si ens parem a pensar, segur que ens venen al cap noms com Einstein, Darwin, Ramón y Cajal, Newton i una llarga llista de personatges masculins. Tanmateix, la història està plena de dones amb ments brillants que van fer grans aportacions, però que no van tenir la sort de rebre el prestigi que es mereixien. En són exemples Hipàtia d’Alexandria, Rosalind Franklin o Henrietta Leavitt. També és una bona ocasió per a compartir noms femenins actuals i nacionals, com Margarita Salas.
Els nens i nenes de l’etapa infantil van reflexionar sobre què fa una persona que es dedica a l’àmbit científic i en van fer un dibuix. És interessant que no només pensessin en un home amb bata blanca i tancat en un laboratori. Des de ben petits cal ajudar a trencar estereotips i és vital que obrin la ment cap al món que els envolta d’una manera pura, justa i igualitària.
Cada classe de primària va treballar en profunditat la vida d’una científica com l’Ada Lovelace, Jane Goodall i Marie Curie. Van acabar posant color a unes làmines de les seves biografies. Contribuir que tinguin referents femenines d’èxit és essencial perquè esdevinguin el que vulguin ser.
Pel que fa a secundària, vam visualitzar vídeos biogràfics al llarg de la setmana i els hi vam donar recursos perquè investiguessin sobre una dona científica. Així, de manera voluntària, van crear il·lustracions. La més votada pel claustre de professors posa nom al laboratori de la nostra escola durant aquest curs:
Desitgem que activitats com aquesta siguin llavors pel nostre alumnat i que siguin eines perquè somiïn lliurement el seu futur.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola